Om denna sajt

Vin är en härlig dryck med långt tillbakagående historia. Det dracks flera tusen år före antikens epok och i den grekiska mytologin förekommer det till och med en särskild vingud vid namn Dionysos. Kort sagt: vin har avnjutits av människor i alla tider och levt kvar till idag då det kanske är mer populärt än någonsin.

Men vin ska aktas för att missbrukas. Drycken är för fin för att användas till att berusa sig. Istället brukas drycken som allra bäst genom att intas i måttliga mängder tillsammans med en härlig måltid som den förstärker smakerna av. Vad är väl inte en härlig stek tillsammans med ett kryddigt, fylligt australiensiskt rödvin framställt av druvsorten Shiraz? Eller en lättsam pinot noir från Bourgogne till en fräsch ceasarsallad? Ett glas rött tillsammans med ost eller mörk choklad kan vara en närmast gudomlig kombination. Likaså ett glas vitt på altanen under sommartid tillsammans med lite jordgubbar.

För många är vin mer än bara en dryck. Det är en livsstil. För andra har det inte hunnit bli det ännu. Den här sajten är till för dig som antingen redan är en inbiten vinnörd eller för dig som håller på att bli det. Här kan du läsa om allt ifrån vinets historia till förslag på vinturer i Europa eller fakta om olika viner och druvsorter. Sajten hålls ständigt uppdaterad om aktuella vinhändelser och förser dig med fantastiska middagstips med lika fantastiska vindrycker till. Denna sajt är också en träffpunkt där du kan ta del av andras vinupplevelser och/eller diskutera olika vinsorter med likasinnade.

[email protected]