Många spännande nyheter bland vinerna under 2018

Det kommer bli ett spännande år nu under 2018, då många vinnyheter kommer. Vilket gör att livet blir betydligt mer njutningsfullt utan att de kostar skjortan!

Bästa sätt att njuta av vin

För de som gillar och njuter av viner har 2018 hittills erbjudit många goda nyheter. Meningen är att kunna njuta av ett glas vin som pricken över i:et till livets alla godsaker. Därför är det alltid lika spännande varje år, då man kan få se vilka vinnyheter som släpps på marknaden.

 Innovativt vin

Ett vin som har fångat många vinälskares uppmärksamhet är det nya vinet so har lanserats av Altia och som heter Novellus Corvina Port Wood Finish. Det är ett nytt och spännande koncept och innovativt. Detta eftersom istället för att låta vinet lagras på fat av akaciaträ och ek, har man valt att vinet ska få en så kallad port wood finish. Vilket för den som inte vet så mycket om viner, innebär det att vinet har fått lagras ett tag i fat för portvin.

Det ger vinet en fruktigare och fylligare smak, som i sin tur gör att vindrickaren får en unik smakupplevelse, som är något ut över det vanliga. Sedan är det upp till den som dricker vinet, för att se om det går att avgöra om det finns någon skillnad eller inte. Vilket noviser brukar ha lite svårt att avgöra, men träning sägs ges färdigheter, säger de kloka.

Vinprovning -prova dig fram till ditt favorit vin

Det som är lika spännande varje gång att gå på är vinprovningar, speciellt då vinnyheter ska presenteras. För den som vill prova att gå på en vinprovning kan man göra det antingen hos de som säljer viner eller på vissa restauranger som har vinprovningspaket.

Då får man smaka nyheter som har kommit in i sortimentet, samtidigt som man guidas genom hela provningen. Vilket gör att även de som precis har upptäckt att vin är livets goda, kommer att lära sig massor av spännande saker. Perfekt sätt att kunna imponerar sina kompisar och vänner med när man själv anordnar en vinprovning på hemmaplan. Det är ju inte alltid som man glänsa och visa upp sina nya färdigheter under sådana trevliga omständigheter.

Arrangera vinprovning

Att arrangera en egen vinprovning är inte så svårt, även om man inte har varit på en provning sedan tidigare. Dels finns det många goda råd och tips på nätet, men annars hjälper personalen i butikerna gärna till med att ge tips på bra viner som man kan ha till sin vinprovning. Dessutom kan man snappa upp lite mer kunskaper och verka lite vinkunnig när det väl är dags för vinprovningen där hemma.

Det gäller sedan se till att man har bra viner från början, så att den som inte är van vid vin blir avskräckt. Därutöver är det penna och papper för att skriva ner hur vinet smaker. Det gäller sedan också ha glas till vin och vatten, sedan är det bara att provsmaka sig fram. Vilket gör att man kanske hittar ett nytt vin som blir en favorit och gör livet extra njutningsbart!