Investera i vin

Vin är så mycket mer än en god sällskapsdryck eller som tillbehör till maten. Vin kan också vara en god investering. Det finns tendenser som visar på en ökad andrahandsmarknad för viner och således också en växande trend när det kommer till att investera i vin. Det finns dock några saker man ska tänka på innan man ger sig in i detta på allvar. Vi listar några av de viktigaste detaljerna här i artikeln.

Vinkällare

Först och främst är inte alla viner gjorda för att lagras. Faktum är att i princip alla flaskor du ser på Systembolagets hyllor inte lämpar sig för någon längre lagring utan ska helst drickas upp ganska snart efter att de köpts in. Alla viner blir nämligen inte bättre med åren, även om man lätt kan luras att tro annorlunda. Därför kan du snabbt sålla bort det mesta som går att köpa via det statliga svenska alkoholmonopolet om du vill se vinet som en investering. Det finns dock givetvis undantag, men då råder vi dig att kontakta Systembolaget för att guida dig till vilka viner som kan vara lämpliga för längre lagring. Det allra bästa är att höra av sig till en etablerad och erkänd vinhandlare för att få tillgång till de riktigt eftertraktade vinsorterna.

För det andra så är vin en dyr investering som inte ger någon snabb avkastning. Vad som däremot kan sägas är att du med stor sannolikhet kan räkna hem en säker avkastning sett över en längre period. Med andra ord behöver du en relativt stor plånbok i kombination med ett gott tålamod för att lämpa dig som investerare. Är du väldigt intresserad av att börja investera i vin men inte riktigt har ekonomin för det i dagsläget så rekommenderar vi dig att besöka räntorlån.se för att se över vilka möjligheter som erbjuds där. Precis som vi nämnde här ovan så är nämligen vin att betrakta som en säker investering sett till värdeökningen över tid. Enligt vinindustrins främsta index kallat Liv-Ex Fine Wine index så har de allra mest eftertraktade vinsorterna en årlig avkastning på 15%. Att investera i vin kan alltså vara en väldigt god investering, i flera bemärkelser.