De tre dyraste vinerna som sålts på auktion!

Om man är en riktigt stor vinälskare så kanske man känner till att de absolut mest exklusiva flaskorna säljs på auktion. Dessa flaskor med pressade druvor är eftertraktade och således värda otroligt mycket pengar. Men hur mycket kan man egentligen betala för en flaska vin? Här kommer de topp 3 dyraste vinflaskorna som auktionerats ut. Besök Räntorlån.se om du vill ha hjälp med att finansiera fina viner.

3: Chateau Cheval Blanc

Denna flaska av Chateau Cheval Blanc köptes av en schweizisk privatsamlare och var en Imperialflaska som egentligen var dömd till att misslyckas. Druvorna drabbades av en otroligt het sommar, de torkade och värmen hade kommit in i källarna. Hettan gjorde att vinet jäste vilket resulterade i höga halter av kvarvarande socker och surhetsgrad. Alla dessa fel resulterade dock i att vinet blev otroligt smakrikt och såldes dyrt. Flaskan med Chateau cheval Blanc såldes för 219 000 euro.

2: Diamant Bleu Champagne

Nummer 2 på listan över de dyraste flaskorna är en champagne, Diamant Bleu, från Heidsieck & Co Monopole Champagne. Champagnen tillverkades år 1907 men gick under havsytan då det skepp som fraktade den träffades av en tysk u-båt under Första världskriget.

Flaskan, tillsammans med 2 000 andra, räddades från havets botten år 1907 och såldes för 224 000 euro. Det innebär att champagnen är den dyraste champagneflaskan som någonsin har auktionerats ut.

1: Screaming Eagle Cabernet Sauvignon

screaming eagle wine

Den absolut dyraste vinflaskan som har sålts på auktion är en flaska Screaming Eagle Cabernet Sauvignon som såldes år 2000. Köparen, Chase Bailey måste tyckt att det var ett gott sätt att välkomna det nya århundradet på. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon tillverkades år 1992 och var en 6 liters vinflaska. Chase Bailey betalade hela 424 000 euro för flaskan, dock gick pengarna till välgörande ändamål.